Floriade 2022

Floriade 2022

Wat kan groen voor jou en de wereld doen? Die vraag wordt beantwoord door de Floriade Almere 2022! Tijdens een half jaar durende Wereld Expo wandel je een gebied binnen waar je gezonder weer uitkomt. Je ervaart, leert en bouwt zelf mee aan een de groenste en meest innovatieve stadswijk van Nederland in wording. Dit spreekt internationaal tot de verbeelding, omdat de hele wereld wil weten hoe wij met elkaar zo groen en gezond mogelijk kunnen leven op deze planeet. Centraal staat de impact van bloemen en planten, gezonde voeding, groene innovaties en vernieuwende architectuur op jouw leven in de stad. 

Organisatie en doelstellingen

De gemeente Almere organiseert in samenwerking met de Floriade B.V., de provincie Flevoland, de Nederlandse tuinbouw en andere partners de Floriade Almere 2022. Deze zevende editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling staat in het teken van Growing Green Cities, en gaat over de urgente vraagstukken die samenhangen met de mondiale verstedelijking, zoals voedselvoorziening, klimaatverandering en energiewinning. De Floriade is een ‘living lab’; een proeftuin voor onderzoek naar de innovatieve systemen op het gebied van reststromen, waterzuivering, water, mobiliteit, maar bovenal voedselproductie. De Floriade van 2022, in het hart van Almere, combineert het beste van twee werelden. Enerzijds de vernieuwingsdrang in de Nederlandse tuinbouwsector op het gebied van voedselproductie, duurzaamheid en gezondheid. Anderzijds het streven van Almere om een‘groene’ stad te zijn: aangenaam, gezond en zelfvoorzienend.

Anders dan eerdere edities 

De komende Floriade zal in vele opzichten anders worden dan de eerdere edities. Omdat de Floriade 2022 uiteindelijk een stadswijk wordt, zal veel vastgoed en terreintechniek al aangelegd zijn wanneer de ontwikkeling van die wijk begint. Dit voorkomt onnodige kosten. Tevens zal er geen sprake zijn van een afgebakend terrein en een afgebakende periode, maar zal er in de aanloop - de Making Of - al veel bewerkstelligd en georganiseerd worden op het gebied van Growing Green Cities. Bezoekers, zowel uit Almere als daarbuiten, weten de Floriade dan al te vinden als internationaal platform voor vergroening en innovaties. 

Blijf op de hoogte

Als bewoner van Almere en Flevoland wil je graag weten welke impact de Floriade heeft op jou en de stad. Als bezoeker van buiten Almere wil je weten hoe de Floriade zich ontwikkelt en wanneer je alvast kunt komen kijken tijdens evenementen. Wat is er te doen, hoe vergroenen we met elkaar, wat merk ik van de werkzaamheden en hoe ontwikkelt die wijk zich op den duur? Op de website van de Floriade wordt je op de hoogte gehouden, uitgenodigd om mee te doen en volg je de pioniers van nu die alvast stappen zetten op de groene weg. Loop je mee?

Op dit moment is de Floriade BV in gesprek met het creatieve bureau dat het Expoterrein gaat inrichten. Op deze site zullen we je op de hoogte houden van de World Expo en wat jij en internationale bezoekers daar kunnen verwachten.

Ga naar de website